Rauhan, kulttuurin ja aktivismin  verkkojulkaisu

Uusi sivu 01/2024

Toimituskunnan muodostavat toimittaja, kirjailija Jaana Kanninen ja toimittaja, käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen


Kanninen on tehnyt pitkän uran Yleisradion uutistoimittajana ja jäätyään eläkkeelle kirjoittanut kolme kirjaa yksin tai yhdessä muiden kanssa. Kirjat ovat Vastatuuleen - saamen kansan pakkosuomalaistamisesta (S & S, 2019), Huuto kaupunkiluonnon puolesta (Vastapaino, 2022) sekä Kaunis kuolema (Reuna, 2023).


Väisänen on freelancetoimittaja, jonka uusimpia juttuja on julkaistu mm. Kulttuurivihkoissa, Ydin-lehdessä ja Sarja-infossa. Journalismin opintojen yhteydessä (2023) Väisänen sai kipinän kansalaisjournalismista, uusista digitaalisista medioista ja somejournalismista. Väisänen on tunnettu käsitetaiteellisesta manifestistaan (1990).

Uusi Sivu on sitoutunut Julkisen sanan neuvoston (JSN) perussopimukseen, toimii hyvän journalistisen tavan mukaan ja noudattaa journalistin ohjeita.

 Tässä numerossa kunnioitamme rauhanaktivisti-valokuvaaja Chasa Baudrandin elämäntyötä julkaisemalla hänen valokuviaan Palestiinasta Hannu Reimen jutun yhteydessä. Verkkojulkaisun kansikuvan Baudrand kuvasi Palestiinan pakolaisleireillä vuonna 1980.

Uusi Sivu kutsuu mukaan kulttuuri- ja mielipidelehden tekoon kaikki, jotka ovat kiinnostuneet rauhan kysymyksistä, kulttuurista ja aktivismista. 

Parhaat jutut tehdään yhdessä! 

Kirjoita siis meille: toimitus@uusisivu.fi