Tarinat

Jukka, 55 ja Harri, 62

Tutustuimme lähes 20 vuotta sitten. Vuonna 2008 asiakkaani tarvitsi apua viestintään, mutta en halunnut pyytää tehtävään toimistoa, halusin hyvän ihmisen.

Lue artikkeli

Sanna, 41 ja Paula, 26

Uuden sivun kääntäminen voi mullistaa koko elämän, mutta aina sen ei tarvitse. Kaikilla on omat vaikeutensa ja oma tapansa kääntää uusi sivu

Lue artikkeli

Anu, 55 ja Heidi, 55

Päiväopinnot olivat tuntuneet lapsellisilta, iltakoulussa olimme itse vastuussa opinnoistamme. Pärjäsimme hyvin. Olemme ylpeitä toisistamme ja itsestämme – siitä, mitä olemme nyt.

Lue artikkeli

Reijo, 64

Eläkeläisyys ei määrittele minua. Nyt voin keskittyä niihin asioihin, joihin itse haluan. Elän aikuisikäni parasta aikaa, enkä ole katunut uusille urille suuntautumista päivääkään.

Lue artikkeli

Sirpa, 50

Kun tuntuu, että omia rutiineja pitää muuttaa, se on tehtävä. Uuden sivun kääntäminen vaatii rohkeutta, mutta on mahdollista – milloin vain, iästä riippumatta.

Lue artikkeli

Jaana, 42

Muutto oli rohkein askel, jonka olen elämässäni ottanut. Sain voimaa tiedosta, että kodin ovet ovat aina auki. Tuo turvallinen tieto kantoi uudessa kaupungissa.

Lue artikkeli

Kari, 52

Kannan Uusi sivu -korua, koska kirkon ja Kalliolan työssä on paljon samaa. Armo on sitä, että aina voi kääntää uuden sivun. Arjen onnellisuuden kautta olen löytänyt armon myös itseäni kohtaan.

Lue artikkeli

Anu, 41

Nuorena uuden sivun kääntäminen merkitsi pelkoa ja epävarmuutta, nykyisin se on toivoa ja innostusta. Koen, että on minun vuoroni luoda turvallisuuden tunnetta.

Lue artikkeli

Jukka, 55

Jokaisen tulisi silloin tällöin pysähtyä miettimään, onko tässä kaikki se, mitä elämä mulle antoi. Kaikkien pitäisi kääntää uusia sivuja: se tekee elämästä kiinnostavampaa.

Lue artikkeli

Harri, 62

Menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta sitä voi tutkia, ja tulevaisuus on tuntematonta. Kaikkein tärkeintä on keskittyä läsnäoloon ja nykyhetkeen.

Lue artikkeli

Paula, 26

Myönsin avuttomuuteni ja tulin vastaanottavaiseksi avulle. Uuden sivun kääntäminen merkitsee minulle sitä, että olen saanut alkaa kasvaa omaksi riittäväksi itsekseni.

Lue artikkeli

Bella, 27

Ei pidä ajatella, mitä ansaitsee tai ei, sillä mikään ei tule vain ansaittuna. Olen hyväksynyt sen, etten ole koskaan täysin valmis. Olen oppinut elämään epätäydellisyydessäni täydellisenä.

Lue artikkeli

Minna, 47

Näyttelijänä olin vastuussa vain omasta roolistani, tuottajana vastuullani on paljon isompi kokonaisuus, myös muiden ihmisten hyvinvointi. Nyt voin aidosti vaikuttaa.

Lue artikkeli

Heidi, 55

Analysoin tarkkaan, miten minun olisi toimittava, jotta selviytyisin. Päätin ennakoida, hankkia tarvittaessa apua ja pitää hyvää huolta itsestäni. Päätin, että minähän onnistun. Ja niin tein.

Lue artikkeli

Sanna, 41

Uuden edessä Kalliolan työntekijät uskoivat minuun, vaikka en siihen itse vielä kyennyt. Ymmärsin, ettei minun tarvitsisi aina olla se, jota autetaan – voisin olla myös se, joka auttaa.

Lue artikkeli

Eppu, 34

Myös miesten olisi tärkeää olla avoimempia avulle. Mä lähdin kulkemaan omaa polkuani, vaikka se olikin paikoin kivulias. Nyt seison omilla jaloillani.

Lue artikkeli

Helene, 37

Välillä pelottaa, mutta silloin ajattelen, että olen kuin asian soitin, vain välikappale. Yritän parhaani ja se riittää. Ei ole väliä miltä näytän tai osaanko – matkalla oppii kyllä.

Lue artikkeli

Anu, 55

Irtisanominen oli sokki, kunnes ymmärsin, että nyt voisin vihdoin tehdä sitä mitä olin aina halunnut. Sain mielettömän mahdollisuuden toteuttaa unelmani.

Lue artikkeli

Mikko, 30

Yrittäjyydestä haaveilevia kannustan miettimään, mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua. Pelon pilkkominen osiin auttaa löytämään rohkeuden ja kääntämään uuden sivun.

Lue artikkeli

Miska, 46

Kun tyttäreni syntyi, mun elämä mullistui. Nyt työskentelen auttaakseni muita ja kertoakseni, ettei menneisyyden kokemusten tarvitse ohjata tulevaisuutta. Valta on itsellä.

Lue artikkeli

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kalliolan uutiskirje ja lähetämme sinulle ajankohtaista tietoa toiminnastamme sekä tapahtumistamme.